Webinarium SEA-EU: Patogeny przenoszone drogą pokarmową: historia i przenoszenie

grafika

Wybierzmy się w podróż, w której odkryjemy, jaki wpływ na ludzkie zdrowie mają mikroorganizmy. Webinar będzie krótkim wprowadzeniem do „najsłynniejszych” patogenów odpowiedzialnych za choroby przenoszone przez żywność: bakterii (Campylobacter, E.coli, Salmonella…), wirusów (HAV, Norovirus) i pasożytów (Giardia, Entamoeba…). Dr Amandine Hauer przedstawi ich rys historyczny, charakterystykę oraz powiązane choroby.

To spotkanie otworzy Wam oczy na świat mikrobiologii!

Kto może dołączyć? Studenci, nauczyciele, naukowcy z uczelni SEA-EU zainteresowani tematem.

Prowadząca: dr Amandine Hauer, Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii Uniwersytetu Gdańskiego i Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Data i godzina: 4 kwietnia 2022, 11:00, termin rejestracji: 28 marca 2022 r.

Miejsce: MSTeams (Link do webinaru będzie wysłany do uczestników dzień przed wydarzeniem).

Formularz rejestracyjny: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7FC5suMenU2sXk3Z214Lc-wJs4q5_wtEnKUlAWoIVZBUMDJFUEZZSEowNzcxUFlKOFhERUQwV0lWUC4u

Dodano przez: EMW/Zespół Prasowy UG