Konkurs na najem pomieszczeń pod usługi gastronomiczne w budynku Wydziału Historycznego i Wydziału Filologicznego przy ul. Wita Stwosza 55 w Gdańsku
1. Organizator konkursu:
Uniwersytet Gdański z siedzibą w Gdańsku
80-309 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 8, NIP: 584-020-32-39
Strona www: https://ug.edu.pl/wspolpraca_ug/otoczenie_spolecznogospodarcze/zasady_w…
2. Uniwersytet Gdański zaprasza do składania ofert na najem pomieszczeń przeznaczonych do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie żywienia pracowników, studentów i gości Uniwersytetu Gdańskiego, mieszczących się w budynku Wydziału Filologicznego i Wydziału Historycznego w Gdańsku przy ul. Wita Stwosza 55, o łącznej powierzchni 152,20 m², w tym:
- • sala konsumpcyjna – 111,20 m²
- • zaplecze – 41 m²
3. Warunkiem przystąpienia do konkursu i złożenia oferty jest akceptacja poniższych uwarunkowań:
- Zaproponowanie kwoty czynszu miesięcznego najmu w wysokości minimum 25 zł netto za 1 m ²,
- Ponoszenia kosztów wynikających eksploatacji, w szczególności: − energia elektryczna, − energia cieplna, − woda i odprowadzanie ścieków, − wywóz nieczystości komunalnych, − zwrot kosztów z tyt. podatku od nieruchomości
- Wpłata kaucji do zawartej umowy najmu w wysokości trzykrotności czynszu miesięcznego,
- Przeprowadzenie remont i dostosowanie lokalu na koszt Najemcy przed rozpoczęciem prowadzenia sprzedaży,
- Zapewnienie nowoczesnego wyglądu, aranżacji przestrzeni dostosowanej do środowiska studenckiego – projekt wymaga akceptacji ze strony UG,
- Utrzymanie właściwego stanu technicznego,
- Wykazanie doświadczenia w prowadzeniu działalności gastronomicznej – min. 12 miesięcy,
- Zapewnienie dużej różnorodności dań w tym potraw mięsnych, rybnych, wegetariańskich, wegańskich
- Okresowo zmienne menu,
- Zapewnienie oferty dla gości zewnętrznych Uczelni w tym obsługi konferencji,
- Zapewnienie oferty gotowych produktów żywnościowych,
- Dostosowanie dni i godzin otwarcia punktu do godzin zajęć studentów.
4. Oferty winny zawierać:
- Dane firmy ( nr wpisu do KRS lub CEIDG), nr telefonu, NIP,
- Propozycja menu z cenami i gramaturą, uwzględniając zestawy dnia oraz dania wegańskie i wegetariańskie,
- Propozycja stawki czynszu miesięcznego netto – stawka za 1m2
- Doświadczenie w branży gastronomicznej
- Wstępną propozycję aranżacji wnętrza – forma dowolna
Przy wyborze oferty Uniwersytet Gdański będzie kierował się zaproponowaną stawką czynszu, doświadczeniem oraz różnorodnością menu.
Pisemne oferty można składać osobiście, e-mailem lub pocztą do dnia 19.08.2022 roku do godziny 12.00 na adres: Uniwersytet Gdański Dział Administrowania Nieruchomościami
ul. Bażyńskiego 1a, 80-309 Gdańsk pok. 320, tel. 58/523 2116 lub email: nieruchomosci@ug.edu.pl z dopiskiem "BUFET WF-FH".
Ewentualnych dodatkowych informacji ściśle związanymi z pomieszczeniami udziela Administrator Obiektu pod tel. 58/5232119, w godz. 8.00-14.00, e-mail hanna.karbowska@ug.edu.pl. Pomieszczenia można oglądać po uprzednim uzgodnieniu z Administratorem.
Uniwersytet Gdański zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z wybranymi oferentami.
Klauzula informacyjna:
Uniwersytet Gdański informuje, iż klauzula informacyjna dotycząca danych osobowych zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. zwanego dalej „RODO” znajduje się pod adresem internetowym: https: //bip.ug.edu.pl/.